Sorø Privatskole opfører musicalen Grease, når den traditionelle årlige skolefest løber af stablen, lørdag den 28. februar, i Sorø Hallerne. Det forventes at op imod 1.000 gæster deltager i skolefesten, hvoraf omkring 100 af eleverne tager del i selve musicalen.

Skolefesten i Sorø Hallerne er årets helt store festdag på Sorø Privatskole for elever og familier på tværs af klasser og årgange. Skolefesten omfatter mad og drikke, en musicalforestilling samt live musik.

Grease_2001_Sorø_Privatskole_1I år opfører Sorø Privatskole musicalen Grease. Instrueret af Lene Topshøj, viceskoleleder, og Pernille Berggreen, lærer. Det bliver en stor forestilling, hvor omkring 100 af skolens elever tager del i musicalen som skuespillere, dansere, statister eller lignende. Eller i skolens dramaband – under ledelse af Anders Provis, musiklærer – der leverer alt musikken til musicalen. Derudover er der hentet en række elever ind fra 6.-7. årgang samt eleverne på hele 1. årgang, der medvirker som dansere i musicalen.

Sorø Privatskole oprettede ved skolestart 2014 en række linjefag i 7.-9. årgang, hvor eleverne valgte linjefag efter personlig interesse. Et af disse linjefag var drama. Dramaholdet har således forberedt sig og øvet på musicalen siden første skoledag i august 2014. Så der er uden tvivl bygget store forventninger op til musicalen hos både elever og forældre.

Grease_2001_Sorø_Privatskole_2I ugen op til skolefesten bliver der øvet ekstra intensivt af eleverne, da skolen meget belejligt har fordybelsesuge. En uge hvor alle skolens elever fordyber sig med ét enkelt fag/emne i en hel skoledag eller flere.

“Grease” får langt de fleste til at tænke på filmen fra 1978 med John Travolta og Olivia Newton John i hovedrollerne. Men Grease blev oprindeligt udviklet som et teaterstykke med indlagt musik i Chicago i 1971. Grease har sidenhen gået sin sejrsgang verden over med navne som Richard Gere, Debbie Gibson, Patrick Swayze, Brook Shields, Elaine Page og Rosie O´Donnell på rollelisten. I dag fastholder Grease forsat sin position, og musicalen får hele tiden nye fans. Noget som Sorø Privatskole i alt beskedenhed håber, de kan bidrage yderligere til.

Det er anden gang, Sorø Privatskole opfører Grease. Grease var også på plakaten for 14 år siden til skolefesten i 2001. Opførelsen i år bliver dog både større med flere medvirkende samt flottere kostumer og kulisser. Skolen arbejder på at få den originale lyserøde drøm af en amerikanerbil, som Michael Rønne – tidligere SFO medarbejder – lavede til opførelsen i 2001, med igen i dette års opførelse af Grease.

Grease_2001_Sorø_Privatskole_3Sorø Privatskole lejer i år alle tre Sorø Haller. Skolen har på opfordring valgt at tilbyde fællesspisning, som noget nyt, forud for resten af skolefesten. For at det kunne lade sige gøre, har skolen lejet en ekstra hal med plads til 400 spisende gæster. Maden, som består af en moderne tapas platte, leveres af Viggis Event Catering, der ligger i forlængelse af Sorø Hallen. Derudover bliver der solgt øl, vand og vin i løbet af aftenen.

Efter musicalen slutter Sorø Privatskole skolefesten af med en god gang musik leveret af skolens dramaband, PopRecycle og et diskotek. Skolen har hyret et af Danmarks fedeste partyband, PopRecycle, så der bliver rig mulighed for, at gæsterne kan få rørt deres dansemuskler. Gæsterne har også mulighed for at tale sammen udenfor dansegulvet, hvor skolen giver kaffe og the, mens forældrene i indskolingen giver kage.

Sorø Privatskole lukker skolefesten kl. 23.00.

 

Fakta

Sted: Sorø Hallen, 4180 Sorø

Dato: Lørdag d. 28. februar fra kl. 16:30 (mad fra kl. 16:30, musical fra kl. 18:30, musik fra kl. 20:30)

Øvetider Grease: Mandag d. 16. februar kl. 13.00-18.00. I hele uge 9 øves i salen hver dag fra kl. 8.00 til tidligst kl. 15.00 (hovedrollerne måske senere).

Generalprøve Grease: Lørdag d. 28. februar i Sorø Hallen fra kl. 9.00. Der er tekniske prøver og gennemspilning i løbet af formiddagen. Ca. kl. 11.30 afholdes generalprøve til ca. kl. 14.00.

Gæster: ca. 1.000

Om Sorø Privatskole: Sorø Privatskole er en 3-sporet 10-årig grundskole, med ca. 660 elever. Der er 10. klasse samt skolefritidsordning fra 0-3. klasse og juniorklub fra 4.-6. klasse. Ud over den almindelige undervisning, har skolen et bredt tilbud med linjefag (valgfag) og frivillig undervisning i alt fra musik til science. Skolen har moderne faciliteter med fx interaktive tavler i alle klasse- og faglokaler, pc-ordning for lærerne og et solidt trådløst netværk. Skolen blev grundlagt for mere end 125 år siden, og er i dag en af de mest fremtrædende skoler i lokalområdet.