DKT - 04Sorø Privatskole har takket ja til Kompagni B’s invitation, om at komme og opleve ballet for, med og af teenagers, når de indtager Det Kongelige Teaters Gamle Scene, torsdag den 26. februar, kl. 10. Forestillingen hedder Breakfast med Bournonville.

7. årgang mødes på Sorø Station kl. 7.50, hvorefter der er afgang med toget til Nørreport station. Herfra går de gennem Københavns gamle gader og ned på Kongens Nytorv, hvor Det Kongelige Teaters Gamle Scene ligger. Her oplever de det flotte gamle teater og nyder den spændende ballet af Kompagni B.

Det Kongelige Teaters Kompagni B består af 25 dansere, som kæmper for kunst og kultur. De har skabt en forestilling til skolerne, fyldt af høj kvalitet ballet, kreativitet og energi. Kompagni B er elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole, som er mellem 12 og 16 år. Den spændende forestilling er med uddrag fra klassiske balletter samt Kompagni B’s egne moderne koreografi, sat sammen med det sidste nye indenfor video og musik.

Breakfast med Bournonville varer ca. 1 time. Efterfølgende har eleverne fra Sorø Privatskole mulighed for at gå op gennem Strøget på egen hånd, hvorefter de tager toget fra Hovedbanegården tilbage til Sorø kl. 12.28.

Kompagni B er støttet af Knud Højgaards Fond. Forestillingen er gratis.

BreakfastwithBournonville
Om Sorø Privatskole
Sorø Privatskole er en 3-sporet 10-årig grundskole, med ca. 660 elever. Der er 10. klasse samt skolefritidsordning fra 0-3. klasse og juniorklub fra 4.-6. klasse. Udover den almindelige undervisning har skolen et bredt tilbud med linjefag (valgfag) og frivillig undervisning i alt fra musik til science. Skolen har moderne faciliteter med f.eks. interaktive tavler i alle klasse- og faglokaler, pc-ordning for lærerne og et solidt trådløst netværk. Skolen blev grundlagt for mere end 125 år siden, og er i dag en af de mest fremtrædende skoler i lokalområdet.