Otte frivillige fra Røde Kors i Sorø og Stenlille mødtes fredag den 19. december i Rema 1000 i Sorø for at pakke julepakker til børnefamilier i Sorø Kommune. Der var i forvejen bestilt varer til 80 familier, og de mange forskellige varer blev pakket i junior flyttekasser, med to kasser til hver familie.

Der var traditionelle varer til julemiddagen juleaften og desuden en mængde varer, som kunne glæde både børn og voksne i juledagene. Lige fra bloklys og servietter til forskelligt pålæg, syltede pærer, ananas og ferskner til juice og slik. I alt varer for ca. 700 kr. til hver familie.

Rode Kors julepakker 14
Frivillige fra Røde Kors i gang med julepakkerne i Rema 1000 i Sorø

I de fleste hjem rundt omkring i landet har både store og små børn hele december glædet sig til jul. For dem er julen noget helt særligt: Lysene, maden, gæsterne, træet og gaverne. Og når børnene møder tilbage i skolen efter ferien, går snakken om alt det, de har oplevet, og om hvilke gaver de har fået. Det er derfor meget vigtigt, at alle børn kan være med i snakken, og at alle har haft en række gode oplevelser i forbindelse med julen.

Men for mange børn er julen ikke bare fyldt med den samme glæde. Deres forældre har ikke råd til den jul, vi andre kender og holder af, og der har i år været et noget større behov end tidligere, og derfor har Røde Kors i år øget antallet af pakker fra omkring 60 pakker sidste år til 80 pakker i år. Det er familierådgivningen i Sorø Kommune, der holder styr på de mange ansøgninger, og så sker fordelingen herfra i forhold til deres kendskab til familierne, og de mange pakker køres ud den 20. december.

For de fleste folk i Sorø Kommune er det ikke umiddelbart synligt, at der er så stort et behov, men det er altså tilfældet, og det kommer ikke bag på Røde Kors, at behovet er stigende. Derfor er der ved flere lejligheder blevet øremærket penge til netop julehjælpen, fortæller formand for Røde Kors i Sorø, Hans Lambæk.

Modeopvisningen i Røde Kors butikken i oktober og garagesalget på Liselund senere på efteråret har været med til, at vi kan hjælpe flere familier, slutter Hans Lambæk.