I samarbejde med Red Barnet fejrer Sorø Privatskole FN’s Børnerettighedsdag med en masse spændende aktiviteter den 20. november. Det skriver privatskolen i en pressemeddelelse:

Det er i år 25 år siden, at børn fik deres helt egne menneskerettigheder – nemlig FN’s Børnekonvention. 660 elever på Sorø Privatskole fejrer jubilæet på FN’s Børnerettighedsdag den 20. november sammen med Red Barnet og titusindvis af elever på andre skoler landet over.

Skolen har valgt at sætte børns rettigheder på skoleskemaet denne dag, fordi det er vigtigt, at eleverne lærer deres rettigheder at kende, så de kan blive bedre til at passe på sig selv og hinanden og sige fra over for fx overgreb og mobning.

”Som Red Barnet Ambassadørskole laver vi et vigtigt pionerarbejde — desværre kender kun hvert 10. barn i Danmark sine rettigheder. Vores elever kommer ikke bare til at skille sig positivt ud fra andre børn i Danmark, fordi de lærer deres rettigheder at kende. Der er også en god chance for, at de bliver bedre til at passe på sig selv og andre og sige fra over for overgreb, mobning og diskrimination,” udtaler Casper Madsen skoleleder Sorø Privatskole.

På Sorø Privatskole vil der den 20. november være en masse sjove og lærerige aktiviteter. Indledningsvis samles vi alle i gymnastiksalen, hvor Alexander van Deurs fra Red Barnet vil fortælle om Red Barnets mange indsatsområder – både nationalt og internationalt. Undervisningen vil blive omlagt og alle elever vil blive delt på hold, som skal igennem tre forskellige workshops, omhandlende børens rettigheder og vilkår. Efter spisepausen fortsætter skemaet som normalt.

Eleverne vil for eksempel høre om 1. hvordan man skaber venner og ikke fjender, 2. børns rettigheder – fx ”skal mor holde nallerne fra dine sms’er?” og 3. verdens værste lande at overleve i.

Børns rettigheder beskytter børn mod mere end de tror.

FAKTA

Tid: Torsdag den 20/11 fra kl. 8 til 11:30.

Sted: Frederiksvej 8 (Salen kl. 8-8:45, Workshop første runde kl. 8.45 – 9.30, Workshop anden runde kl. 9.50 – 10.35, Workshop 3. runde kl. 10.35 – 11.20).

Antal deltagere: 660 elever.

Gæster: Alexander van Deurs, Red Barnet.

Om skolen: Sorø Privatskole er en 3-sporet 10-årig grundskole, med ca. 660 elever. Her er 10. klasse samt skolefritidsordning fra børnehaveklasse-3. klasse og juniorklub fra 4.-6. klasse. Ud over den almindelige undervisning, er et bredt tilbud med linjefag (valgfag) og frivillig undervisning i alt fra musik til science. Skolen har moderne faciliteter med fx interaktive tavler i alle klasse- og faglokaler, pc-ordning for lærerne og et solidt trådløst netværk. Skolen blev grundlagt for mere end 125 år siden, og er i dag en af de mest fremtrædende skoler i lokalområdet.

borneret