Efter forår og sommer med koncerter på spillesteder fra Farum til Faxe og fra Roskilde til Svogerslev, kommer Eddie van Duo den 26. november kl. 14 til ”Onsdagsklubben” i Kaarsbergcentret med programmet ”Men’sker jeg har mødt”. Eddie fortæller og synger om de mange spændende mennesker, han er stødt sammen med og har lavet musik til gennem 50 års musikliv.

eddie van trio
Helle Reumert og Eddie van Lüthje kommer til Sorø

Eddie van Duo består af Eddie van Lüthje (sang, guitarer, 5-strenget banjo og 12-strenget lut) og Helle Reumert (sang og rytmer).

Det er en bred vifte af kendte mennesker, man kan høre om i Sorø. Fra Halfdan Rasmussen til Poul Reichardt over Poul Dissing til Dronning Margrethe samt Erik Grip, Bertolt Brecht, Johannes Møllehave og mange flere med masser af muligheder for at synge med på kendte og helt nye sange.

Eddie van Lüthje, tidligere journalist på Sjællandske, sangskriver og trubadur bor nu i Faxe Ladeplads efter mange år i Nyhavn, og hans musik har de seneste år givet ham og duoen masser at se til. CD’en ”Vinterdigte” med 24 melodier til Halfdan Rasmussens digte blev sendt over DR’s P4 en hel måned, én melodi hver dag. Det var første gang at en hel bogs digte (Julekalender for Voksne/1965) var sat i musik af den samme komponist.

Eddie’s salme „Lyset”, som han har dedikeret til Dronning Margrethe, skrev han efter sin tid som redaktør i Fredensborg, og den er også på programmet i Sorø.

Eddie van Trio, som de hedder når superpercussionisten Jesper Kirbøl er med, lagde ud på Den Sorte Diamant efter indspilningen af Halfdans ”Vinterdigte” og har siden lavet indslag til dansk og polsk fjernsyn, spillet koncerter i Prag, polske Stettin, San Fernando på Gran Canaria og snesevis af spillesteder fra Silkeborg til København.

– Jeg har efterhånden sat musik til over 50 af Halfdans digte tilbage fra besættelsestiden og frem til hans død i 2002, siger Eddie van Lüthje.

Udover melodier til Johannes Møllehave og mange andre er Eddie van Lüthje en af de meget få komponister, der har fået tilladelse til at sætte musik til og indspille tekster af tyske Bertolt Brecht.

De to trubadurer fra Faxe lover, at der også bliver masser af muligheder for at synge med på kendte og nye sange denne onsdag. Tilmelding hos Onsdagsklubben  v/ Svend Erik Veggerby på sv.veggerby@gmail.com.