pv
Peter Vesth

I Vesth Huset står et travlt og koncertrigt efterår for døren, og det kulminerer i slutningen af november med årets julekoncerter med Peter Vesth og venner – tre Country Christmas Shows. Og Peter Vesth – musikalsk leder af Vesth Huset – glæder sig:

”Jeg er lidt af en jule-entusiast,” siger han med et grin. ”Julemusikken er næsten den musik, jeg holder allermest af. Og god musik, samværet med andre og så de levende lys – det er det, jeg forbinder med jul.” Det er det også den oplevelse, Peter Vesth og vennerne arbejder på at give videre til julekoncerternes gæster.

Julekoncerterne har fået titlen Country Christmas Show, fordi dette års særlige gæst er den amerikanske country-sangerinde Jess Leary, der kommer fra country-musikkens hovedby, Nashville. Udover at synge spiller Jess Leary guitar og mandolin. Hendes sang Bringing back the sunshine, skrevet til country-superstjernen Blake Sheltons nye album, ligger for tiden i toppen af de amerikanske country-hitlister. Hun og Peter Vesth har tidligere skrevet sange og indspillet sammen – blandt andet en engelsk udgave af Vesth-hittet Veras vinterven.

jl
Jess Leary

Med Jess Leary og Peter Vesth i front byder Country Christmas Showet på en blanding af engelske, amerikanske og danske julesange. Med på scenen vil desuden være Peter Vesths faste medspiller Kristian Rusbjerg på harmonika, som også spillede til sidste års julekoncerter med Anne Herdorf, og Henrik Skriver på guitar.

Koncertgæsterne kan i år blandt andet glæde sig til klassikere som Winter wonderland, Let it snow og Holy night. Af danske sange vil der blandt andet være Peter Vesths egne julesange som Julemusen Julius og Et lille lys på programmet, og selvfølgelig også sidste års jule-nummer-et på Dansktoppen, Det’ jul igen. Dertil kommer nogle af de klassiske danske julesange, som indbyder til at synge med, som det er tradition ved Vesth Husets julekoncerter – sange som Lad os klippe vore julehjerter sammen og Jeg så julemanden kysse mor. Og publikum, der synger med, glæder virkelig Peter Vesth:

”Noget af formålet med at skrive sange er, at man kan dele dem med andre. Det højeste for mig er, når andre synger mine sange. Eller at de synger med, når jeg synger dem,” forklarer den populære sanger og sangskriver.

Musikken kommer ikke til at stå alene – til alle tre shows vil der være en stor julebuffet, som gæsterne kan nyde i festligt selskab, før musikken går på.

kr
Kristian Rusbjerg

De tre Country Christmas Shows i Sorø er programsat til de tre sidste dage i november:

Fredag den 28. november kl. 18-22
Lørdag den 29. november kl. 13-17
Søndag den 30. november kl. 13-17

Der er plads til knap 120 gæster per show, og billetterne går som nybagte pebernødder – der er kun få billetter tilbage til lørdag og søndag, mens der er lidt flere pladser tilbage fredag.

Julekoncerterne spilles yderligere otte steder rundt om landet – og bliver også optaget til visning på DK4. Læs mere her.

 

Nina Matthiesen