Handicaprådet arrangerer et borgermøde om inklusion af voksne handicappede på arbejdsmarkedet.

Det sker den 30. oktober kl. 18.15 på Ankerhus.

Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer, Stine Lindskov fra KLAP konsulenterne og skuespiller Lone Hertz vil holde oplæg på mødet.

Handicaprådet har ønsket at sætte fokus på det faktum, at der i samfundet – og dermed også i vores kommune – er et behov for viden om, at der er en arbejdskraft med ressourcer, som ikke bliver udnyttet. Dette i form af mennesker, som meget gerne vil og også kan yde en indsats på arbejdsmarkedet, men som ofte bliver overset.

FN’s Handicapkonvention, som Danmark netop har godkendt den sidste del af, fortæller os, at vi alle sammen, privatpersoner og virksomheder, private såvel som offentlige, har en pligt til at behandle alle mennesker både værdigt og ligeværdigt. Alle har ret til at blive respekteret, også som en del af arbejdsmarkedet. Også selvom man måske ikke ser ud eller fungerer helt som andre mennesker, skal vi sammen hjælpes ad med at give plads til forskelligheder.

På mødet på Ankerhus den 30. oktober, hvor formanden for Handicaprådet byder velkommen kl. 18.15, håber Handicaprådeti at se mange borgere fra hele kommunen, som er interesseret i at få noget at vide om temaet ”Inklusion på arbejdsmarkedet af voksne handicappede personer”, men som også i øvrigt finder programmet interessant og gerne vil ”ofre” en aften for at opleve et inspirerende program.

”Vi er glade for, at vi har fået mulighed for at invitere tre meget spændende oplægs- og foredragsholdere. Stig Langvad, som indtil for nylig har været en populær og hårdtarbejdende formand for Danske Handicaporganisationer i 16 år, indleder mødet med sine synspunkter på begrebet inklusion. Herefter vil Stine Lindskov fra KLAP konsulenterne fortælle nogle herlige succes-historier om at integrere personer med et handicap på det lokale arbejdsmarked. Og hun vil give gode råd om, hvordan virksomhederne, som vi håber møder talstærkt op, kan få hjælp til at invitere nye typer medarbejdere ind. Og endelig er vi stolte og glade for, at skuespiller og foredragsholder Lone Hertz vil holde et af sine foredrag, hvor hun vil berøre det svære emne, at gøre plads til forskelligheden og se, at netop forskelligheden beriger os”, udtaler Kirsten Bøge Holst på Handicaprådets vegne.

Lone Hertz
Lone Hertz