Hvis du bor i Sorø og har brug for bil en gang imellem, men ikke i hverdagen, kan løsningen være på vej. Borgere i Sorø er i gang med at stable en delebil-ordning på benene.

– Min bil står bare i indkørslen. Jeg bruger den måske hver tredje uge. Jeg synes, det var lidt dyrt at bruge 5000 kroner om måneden på bil for at køre i Bilka en gang i mellem, siger Bent A. Jespersen.

Bent A. Jespersen har nu solgt sin bil, og er én af to initiativtagere til en delebilordning i Sorø.

– Vi er oppe på syv familier, der er interesserede. Vi vil prøve at samle så mange som muligt, og i december vil vi holde et møde, så folk kan komme og høre mere om det, siger Bent A. Jespersen.

Der er ingen øvre grænse for, hvor mange der kan være med i foreningen Sorø Delebil. Hvis der kommer flere med, vil det blot sætte foreningen i stand til at købe flere biler.

Torsdag den 30. oktober kl. 17 ankommer formanden for teknik- og miljøudvalget i Sorø Kommune, Jens Nygaard, til Torvet i Sorø i en sort Hyundai Sonate. Den sorte Hyundai er en ældre model, og princippet fra start i delebilordningen er, at man kører i ældre biler. Den anden delebil, der kommer med i ordningen fra på torsdag, er en ældre Mercedes Benz.

Seancen markerer, at Sorø Delebil er vækket til live igen, og Jens Nygaard skal udover at indvie bilen, der kommer til at udgøre delebilordningens flagskib, også indvie de to nye parkeringspladser, som delebilordningen får tildelt på Torvet. De to P-pladser har tidligere fungeret som busholdeplads, men hvor turistbusserne fremover skal holde, melder historien ikke noget om.

Er du interesseret i en delebil, skal du ringe på tlf. 22 66 00 06 eller maile til baj@learninglab.dk.

sorø delebil