Sorø Kunstmuseum har spændende sager på programmet i oktober. Udover omvisninger kan du opleve musikalsk dialog med guldalderen og arkitekturworkshop for børn.

Søndag den 5. oktober kl. 14- søndagscafé. Museet inviterer til koncert med et nydannet klassisk ensemble. Koncertprogrammet er tænkt som akkompagnement til særudstillingen TIDSLIGHED – Maja Lisa Engelhardt i dialog med guldalderen. Som noget helt særligt afholdes koncerten i udstillingssalen mellem Maja Lisa Engelhardts stemningsfulde billeder. Ved koncerten spilles bl.a. to arier fra Drot og Marsk, en opera af Peter Heise, som i en periode var lærer ved Sorø Akademi, sange med tekster af Ingemann, Johanne Louise Heiberg og Oehlenschläger, samt musik af Schubert, Weyse og Weber.

Tilmelding anbefales. 

Onsdag den 15. oktober kl. 11 – arkitekturworkshop for børn. Hvad betyder arkitektur for dig? Hvordan ser dit drømmehus – og museum ud? Se nærmere på Sorø Kunstmuseum, som er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

Tilmelding kræves.

Tirsdag den 21. oktober kl. 14 – gylden tirsdag. Museumsinspektør Birgitte Kirkhoff viser rundt efterfulgt af kaffe og kage i museumscaféen.

Tilmelding anbefales. 

Søndag den 26. oktober kl. 11.30 – søndagsomvisning. Oplev Sorø Kunstmuseums højdepunkter og smukke arkitektur på en omvisning med museets kunstformidler. Museets formidler introducerer samlingen og den aktuelle særudstilling med Maja Lisa Engelhardt.

Tilmelding er ikke nødvendigt.

Fredag den 31. oktober kl. 14 – fredagsfavoritter. Museumsinspektør Tanya Lindkvist præsenterer værker i museets samling og dykker ned i spørgsmålet om, hvad kunsten kan og hvilken rolle den skal have i samfundet.
Tilmelding anbefales.

musikalsk dialog
Sopranen, Louise Pape, fløjtenisten Freja Bro Sørensen, cellisten Lars Risbo og pianisten Malene Thastum.