FOF arrangerer to gange tre foredrag på Værkerne (Sorø Kultur- og Fritidscenter). Pris for 3 foredrag 225 kr.
at-taenke-som-en-morder01
Tirs. 23.09.14 kl. 13.30: “Historiens heltinder” v/ Liv Thomsen
Den danske historie er fuld af flittige, dygtige, højtråbende og kontroversielle heltinder og Liv Thomsen undersøger hvem de var, hvad der drev dem, hvad de opnåede og hvad de ofrede gennem de sidste 3000 års danmarkshistorie.

Tirs. 07.10.14 kl. 13.30: “At tænke som en morder” v/Kurt Kragh
Hør Kurt Kragh fra Rejseholdet fortælle om drabssager i både Danmark og udlandet. Følg med i efterforskningsarbejdet, i opklaringen og om Kurt Kraghs specielle og psykologiske tilgang til metoder for afhøring af vidner, mistænkte og drabsmænd.

Tirs. 21.10.14 kl. 13.30: “Somalia – Afrikas horn” v/Anna Rytter
På rundtur i et land med pirater, stammekonflikter, sult og en blodig borgerkrig – men også et land med en tusindårig historie, fuld af overraskelser og sære fortællinger. Somalia bærer på en ældgammel kultur og landets udvikling afspejler verdenshistoriens højdepunkter.

Tilmelding.

danskerenTirs. 04.11.14 kl. 13.30: “Danske statsministre” v/Claus Hagen Petersen
Foredragsholderen beretter om interviews og samtaler med danske statsministre – om statsministerrollen i deres tid – fra Jens Otto Krag og Anker Jørgensen til Poul Schlüter og Poul Nyrup Rasmussen.

Tirs. 18.11.14 kl. 13.30: “Thorvaldsens liv” v/Mie Thorning Christensen
Historien om en af Danmarks allerstørste kunstnere gennem tiden. Med udgangspunkt i udvalgte værker, der fortæller om kunstnerens arbejdsmetoder, livet i Rom og ikke mindst Thorvaldsens Museum, der står som et symbol på storhed og anerkendelse.

Tirs. 02.12.14 kl. 13.30: “Danskeren der ville dræbe Hitler” v/Søren Flott
De fleste kender nok til attentatforsøget på Hitler 20. juli 1944 udført af oberst Stauffenberg, men de færreste kender dog til manden, der fik ideen – Jens Peter Jessen fra Tinglev. Hør historien om en overbevist nazist, der hurtigt blev klar over at han havde taget fejl.

Tilmelding.