Der er lagt op til en dag med masser af frisk luft og sjove oplevelser for hele familien, når NaFri Event i samarbejde med Kongskilde Friluftsgård inviterer til skovens dag under temaet ”Skjult i skoven”.

Refugia
Et samarbejde mellem Kongskilde Friluftsgård og NaFri Event åbnede i 2013 porten ind til en helt anden og fantastisk verden. I den verden ligger landet ”Refugia”, som bebos af trolde, ellefolk, nisser og mange andre af dem, der kendes fra gamle sagn og eventyr. Refugia er et fantasiland. Som i eventyrene er der her en evig kamp mellem godt og ondt, og kun med hjælp fra børn og barnlige sjæle er det muligt igen og igen at vinde kampen over ondskaben. Det hele foregår i rollespilslignende rammer. Rammer hvor nye, garvede, gamle, unge og børn kan være med. Man behøver ikke at have spillet rollespil før. Man behøver heller ikke et stort kostume eller læse en masse regler for at være med. Rollespil er en sjov og anderledes måde at være sammen i skoven på, og alle kan være med.

Skovens dag
Skovens Dag bliver i år afholdt søndag den 4. maj. Meningen med skovens dag er at øge danskernes viden om skovbrug, glæde ved at bruge skoven og dialog med skovbruget. Skovens dag har hvert år et tema, som for Skovens Dag 2014 er Skovens folk. Overalt i landet er der en lang række aktiviteter med fokus på skovbrug og skovens folk og nu altså også i Refugia. I Refugia er der ikke blot mennesker, som f.eks. skovhuggeren, blandt skovens folk. I den mørke Fagusskov bor troldene, som ser sig selv som skovens sande ejere. Et andet sted har skovhuggeren også for nyligt set Eik, skovens konge, træånd og egenes beskytter – og hvem ved, mon ikke der på denne dag dukker flere træånder og andre skovvæsener op.

Udfordringen
En gammel møller har på sit loft fundet uddrag af en gammel dagbog. Den antyder, at der for mange år siden er blevet skjult en skat i netop det område, hvor man finder Refugia.
Dagbogen er nu kommet nogle skattejægere i hænde og det er sammen med dem, man kan opleve en række udfordringer blandt skovens væsener og forhåbentlig til sidst få del i skatten.

Samarbejdet
I forbindelse med Barda Rollespilstræf 2008 etablerede naturvejleder Tonie Bjørneskov i samarbejde med en gruppe unge rollespillere et ”Elementernes tempel”. Det blev begyndelsen til interessegruppen NaFri Event. Gruppen har siden lavet en række aktiviteter for især skoler og daginstitutioner. I 2013 indgik gruppen et samarbejde med Kongskilde Friluftsgård først i forbindelse med børnefødselsdage og siden også med egne events. I Refugia er der fokus på at få flere børn og unge ud at røre sig, samtidig med at de får en større viden om den natur de opholder sig i. Udfordringer er inspireret af gamle eventyr og andre fortællinger, og aktiviteterne er udformet, så de minder om de quest, børn og unge kender fra computerspil og live-rollespil.

Praktisk om arrangementet
Vi mødes på P-pladsen ved Kongskilde Friluftsgård, kl. 11:15 (Bus 615 fra Sorø st. (kl. 10:55) kører lige til døren. (Ankomst kl. 11:04). Herfra går vi sammen ud til Husmandsstedet, hvor skattejæ-gerne venter os. Arrangementet er slut ca. kl. 17:00.

Billetsalget er startet og slutter 27. april. Billetter købes via hjemmesiden: www.nafri.dk/refugia/

Økonomi: Arrangementet er et nonprofitarrangement. Prisen dækker, kaffe, the, saftevand og kage samt øvrige udgifter forbundet med selve dagen.

Læs mere på www.nafri.dk, www.d-kf.dk og www.skovensdag.dk

skovens dag