Fællesudvalget for kirkerne Slaglille, Bjernede, Fjenneslev og Alsted inviterer til Faurés Requiem langfredag i Fjenneslev Kirke.

Fredag den 18. april kl. 14.00 i Fjenneslev Kirke opføres uddrag fra Gabriel Faurés (1845-1924) ”Requiem” som led i gudtjenesten. Faurés smukke, romantiske musik blev første gang opført i 1888, og er siden blevet et af de mest populære værker inden for kirkemusikkens verden.

Tekstlæsningerne til gudstjenesten er taget fra Vor Herre Jesu Kristi lidelseshistorie og har derfor strengt taget et andet emne end et requiem, der er en katolsk messe for de afdøde i almindelighed. Langfredagsteksten fra Lukasevangeliet rummer dog både Jesu forudsigelse om Dommedag og hans forbøn for den ene af de korsfæstede forbrydere, og har dermed et tema, der ligner messen for de afdøde ganske meget. Ved at kombinere evangelieteksterne og udvalgte dele af Faurés musik bliver gudstjenestens vigtigste omdrejningspunkt derfor Jesu forbøn for den angrende synder, der ved Jesu død og opstandelse opnår frelse fra synd og død.

Ved opførelsen i Fjenneslev Kirke er Henriette Nielsen (sopran) og Michael Kammer (baryton) solister, mens Hvidekoret synger de udvalgte korsteder. Det medvirkende strygerorkester udgøres af elever fra Fokuslinjen ved Sorø Musiske Skole, samt af deres lærer Martin Høier (cello) og Annette Dahl (bratsch). Værkets centrale orgelstemme spilles af organist Merethe Køhl Hansen, og opførelsen dirigeres af Jesper Fink-Jensen.

Der er gratis adgang, og alle er meget velkomne!

Gabriel Faure
Gabriel Fauré