Den allerførste koncert i den ugelange Sorø Jazzfestival bliver syd for byen i det naturskønne Kongskilde ved Tystrup Sø. Mandag den 21. juli 2014 kl. 12.30 går det løs med jazzen på Kongskilde Friluftsgård, som har en skøn restaurant, der tilbyder lækker servering mens musikken spiller. Og det bliver ikke kedeligt, for det er det swingende band Connection med sangerinden Ninna Milner i front, som åbner jazzfestivalen.

Ninna Milner er kendt som ”swingprinsessen”. Det er smukke toner, gode sange, umiddelbar musikglæde og inderligt swingende jazz, hun i sin lange karriere har serveret både på hjemlige scener som La Fontaine og Café Intime og i internationale jazzklubber som Arturo’s i New York og Cave du 38 i Paris. Undervejs har hun optrådt med så forskellige artister som Master Fatman, Harry Whittaker, Jakob Fischer, Marie Carmen Koppel, Hugo Rasmussen og Bob Rockwell.

Sidste efterår dannede hun den ny gruppe ”Connection”, som allerede har udgivet sit første album med skønne standards, jazzificerede popsange og egne kompositioner. I bandet har Ninna Milner samlet nogle af de stærkeste danske jazzmusikere, så hendes intense fløjelsstemme drives swingende sikkert frem. Besætningen er Simon Thorsen, tenorsax, Mads Søndergaard, piano, Morten Ankarfeldt, bas og Janus Templeton, trommer.

Connection er i foråret begyndt at spille live og skal blandt andet deltage i Copenhagen Jazzfestival før de mandag den 21. juli kommer og åbner Sorø Jazzfestivalen med en koncert på den underskønne Kongskilde Friluftsgård.

Entré: 65 kr./ Entré incl. Spisning: 129 kr. (helstegt oksefilet, salat og hjemmebagt brød).

Ninna Milner på scenen ved en koncert i Jazzhus Montmartre