Medaljerne regnede ned over Sorø-roerne ved Copenhagen Regatta!
Der var lagt op til spænding på kaproningsbanen på Bagsværd sø på førstedagen ved Copenhagen Regatta, hvor hele roeliten fra junior C til ældste mastersroer deltog – dog undtagen de olympiske roere som dyster mod verdenseliten i Luzerne i Schweiz. Har vintertræningen båret frugt og hvad har det barske, kolde og og meget blæsende forår betydet for roernes forberedelser på Sorø sø? Alle koncentrerede sig til det yderste og det lykkedes for alle at holde fokus i den kraftige medsø, som løb langs ad banen.

Sorøs juniorer vandt 3. førstepladser og 2 andenpladser og Mastersroerne vandt 5 førstepladser og 3 andenpladser.

De yngste jun. C lagde ud. Jakob Lillelund gik ud i single sculler og vandt sit indledende med 10 sek. til nr. 2. I finalen slog Jakob til, fuld koncentration og fokus på lange tag, hvilket gav ham sejren i 1.45.23 foran Roskildes Bastian Secher, som kom i mål i 1.46.91.

Sorøs ”Absalonhold” med Kamilla Kelder Johansen, Sara Hundstrup, Camilla Bendtsen og Frederikke Erlandsen gjorde det rigtig flot, da de blev nr. 2 efter Holstebro og med Hadsund på 3. pladsen.

Sorø ”satte” sig på medaljerne i jun. B drenge og piger. Jens Albert Graudal, Jakob Lillelund, Peter Sloth og Anders Lindblom roede et flot og veldisponeret løb, som de vandt foran Holstebro, Kraftcenter Odense og Rk. Furesø. Sorø-kvartetten Molly Kaagaard, Ida Brehmer, Line Schandorff og Ida Langkjær roede sig i mål på 5. pladsen i drengeløbet, idet Sorø-pigerne var ene anmeldt i pige-løbet. Medaljeskamlerne blev derfor indtaget af Sorø drenge- og pigedb.firer.

Sculleroeren Andreas Sloth havde en god debut som nyoprykket i jun. A. Andreas roede i mål på en 2. plads i C-finalen.

Sorø Roklubs mastersroere ydede en flot og målrettet indsats på banen, hvilket gav mange guld-medaljer. Løbene i disse klasser roes efter et særligt handicap-system baseret på roernes køn og alder.

I single sculler vandt Ulla Hvid med klubkammeraten Gitte Niven Christiansen på andenpladsen. Lars Bo Andersen vandt med 10 sek. til nærmeste konkurrent, Jørgen Bloch fra Bagsværd.

Makkerparret Ulla Hvid og Ruth Köster viste deres styrke i dobbelt sculleren, som de vandt suverænt foran Fredensborg, Furesø, DSR I og II samt klubkammeraterne Gitte Niven Christiansen og Laila Hjorth.

Bjarne Hjorth og Christian Mølvig overraskede alle ved helt suverænt at vinde deres klasse i toer foran Fredensborg, Bagsværd II, Ringsted og Furesø og Bagsværd. De to roere satte sig senere sammen med Thomas Larsen og Marius Vaitiekus i db.firer og roede i masters db.firer herrer og damer sammen med klubkammeraterne Birgit Juel-Hansen, Ingrid Petersen, Laila Hjorth og Merete Busk. Sorøs stærke damer startede først og kom godt af sted i den kraftige medsø. De kom i mål som vindere i 3.52.53 med Sorø-herrerne på andenpladsen i 3. 57.65 foran DSR II, Fredens-borg/Nordslesvig, DSR I og Roskilde Roklub.

Sidste Sorø-hold på banen var makkerparret Peter Lindblom og Uffe Søgaard i db.sculler. Løbet blev vundet af Lyngby tæt fulgt ag Peter og Uffe foran Nyborg.