PRESSEMEDDELELSE

Sorø Roklub vandt to juniorklasser og dameklassen i vinterens 8 Grand Prix
I den 10. verdensomspændende Otter Grand Prix turnering i ergometer deltog 222 hold fordelt på 10 nationer. Hvert år har turneringen bestået af fem udfordringer fordelt hen over vinteren med start i november og slut i marts. Sorø Roklub har i alle 10 år ydet et flot indsats i turneringen og har roet sig til et utal af 1. pladser.

I år har deltagelsen i turneringen været en stor succes i Sorø Roklub, idet seks hold á 8 roere har vundet tre første pladser.

Ungdomsturneringen har været noget helt for sig selv, idet klubben har deltaget med fire hold hen over vinteren: Tre ungdomshold i samme klasse, Junior 14 Åben, har kæmpet mod hinanden og imod 10 andre hold og et hold i Junior 18 Mix, som har haft et hold at kæmpe imod.

Sorø Roklub Dream Team roede sig i mål som samlet vinder af klassen med 446,44 point og med Odder på andenpladsen, Lemvig på 3. pladsen med 428,30 point med Præstø på 4. pladsen med 401,80 point.

Sorø Roklub Junior Mix og Sorø Roklub Mini Dream Team har turneringen igennem kæmpet side om side på 5-6. pladsen. Sorø Roklubs Junior Mix blev nr. 5 med 398,01 point og med klubkammeraterne Sorø Roklub Mini Dream Team på 6. pladsen med 386,51 point.

Junior 18 Mix sejrede overlegent med 496,82 point foran De unge fra Odder, som sluttede med 379,65 point.

Sorø Roklubs Veteran Damer vandt suverænt klassen +35 damer med 498,01 point foran Søndags-pigerne med 479,05 point og Gefion All Stars på 3. pladsen med 475 point. I klasse deltog 15 hold. Aldersgennemsnittet på Sorøs damer ligger tæt på de 55 år, og de roede op mod nogle fra 35 år og opefter. Et stort til lykke med den flotte indsats!

I +35 herre deltog 15 hold, og der var alle udfordringer igennem skarp og tæt konkurrence mellem de deltagende hold. De enkelte delresultater vidnede om, at der på alle hold blev trykket igennem!

Sorø Roklubs veteran herrer har roet rigtig flot turneringen igennem – ligget på en skiftende 5–6. plads. De sluttede på en flot 5. plads med 481,59 point – sølle 12 point efter vinderholdet fra Fredensborg, som vandt med 493,64 point, på andenpladsen med 488,59 point, Bornholmerne med 484,89 og NRK-Germania med 482.84 point.

Sidegevinsten ved disse flotte resultater er den landtræning roerne har præsteret siden november. De mange deltagende roere har sammen med klubbens øvrige roere trænet igennem ved såvel individuel som fællestræning og med hjælp fra afvekslende træningsprogrammer. Træner Gert Busk har vinteren igennem været klar med det daglige træningsprogram for juniorer og seniorer.

Kittet har været et engageret og forpligtende socialt samvær omkring træningen og de øvrige forberedelser til de enkelte udfordringer hen over den lange vinter. Det hele har været præget af glæde, vilje til at ville og lyst til at yde til gavn for fællesskabet. God, vel tilrettelagt og regelmæssig træning i et positivt miljø bringer glæde og giver fornyet energi! Roerne venter nu med længsel på at få afløb for denne energi på vandet, og kigger med længsel ud på den isbelagte Sorø sø. Hvornår kommer vi derud?

Is på Sorø Sø

Mere om vinter 8GP kan læses på www.roning.dk.