Det er ikke så svært at lave sin egen kransekage. Til 50 g æggehvide (et bæger) bruger man 130 g sukker og 500 g marcipan (min. 60% mandler).

Pisk æggehvide og sukker grundigt. Lad det stå og trække i 15-30 minutter. Skær marcipanen i skiver og ælt det sammen med æggemassen, til det bliver en ensartet konfektmasse. Sæt dejen i køleskabet i min. 30 min. eller natten over.

Form dejen til trekantede pølser eller små kugler med en mandel i (petitfours). Hvis man vil lave en klassisk kransekage skal man forme ringe med længder af hhv. 8, 12, 16 cm osv., indtil kransekagen har den ønskede højde.

Bages ca. 8-15 min. ved 200 grader under nøje overvågning. De færdigbagte kransekager skal være lysebrune, og de brænder lynhurtigt på.

Når kransekagen er kold kan den pyntes med kransekageglasur bestående af pasteuriseret æggehvide, 1 tsk hvid eddike og 150 g flormelis.

Kransekage fra SuperBrugsen på Frederiksberg

Man kan også bestille en fiks og færdig kransekage til nytårsaften hos Sejers Konditori på Absalonsgade, Corner bageriet på Storgade eller bageren i SuperBrugsen på Frederiksberg.


Cremant fra Alsace

Til kransekagen bør man drikke en sød vin, f.eks. portvin. Mange drikker tør mousserende vin nytårsaften, f.eks. cremant, men selv den bedste cremant kommer til at virke sur i samspil med kransekage og egner sig derfor meget bedre til østers eller sushi. Mangen en god champagne er kommet i dårligt selskab nytårsaften.