Pressemeddelelse

Sorø Roklubs roeres indsats ved Danmarksmesterskaberne var helt i top!
Klubbens talentfulde unge roere var på banen for at ro de sidste TU Cup point hjem og de roede op til forventningerne.

Årgangsmestre Nanna Marcher, Katrine Johansen, Anna Olesen og Astrid Thougaard Steensberg roede op til deres allerbedste i single og dobbelt sculler, hvor de måtte igennem indledende løb. Astrid Thougaard Steensberg og Anna Olesen samt klubkammeraterne Ida Balslev og Ida Langkjær roede sig i mål på henholdsvis 2. og 4. pladsen i A-finalen, mens Katrine Johansen og Nanna Marcher roede sig i mål på 4. pladsen i B-finalen. Senere roede Astrid Thougaard Steensberg i mål på 3. pladsen i single sculler.

Junior C-roeren Anders Lindblom roede sig i mål på en flot 4. plads i A-finalen i single sculler. I db.sculler roede han sig senere i mål på en flot 2. plads sammen med klubkammeraten Kasper Kusier Nielsen.

Junior B-roeren Susan Jess Buus har gjort det flot i denne sæson, hvor hun kilometer efter kilometer har trænet i single sculler side by side med klubbens øvrige kaproere. Ved DM slog hun til og roede sig i mål på en flot 3. plads efter Roklubben Furesø og Roklubben Ægir II og med Roklubben Ægir III op fjerdepladsen.

Junior A-roerne Lars Graudal og Jacob Dahlerup roede toer uden mod KR, som vandt overbevisende over Sorø-drengene, som ellers har været suverænt bedst sæsonen igennem og været udtaget til Nordisk Mesterskab, hvor de blev nr. 3 og senere til Baltic Cup, hvor de blev nr. 7.

Senere stillede Lars og Jacob op i junior A 4 uden sammen med klubkammeraterne Andreas Sloth og Michael Rask Bertelsen. Roskilde vandt suverænt med Bagsværd på 2. pladsen og Sorø på 3. pladsen og Hadsund på 4. pladsen. Klubbens meget erfarne kaproningschef Gert Busk havde set mulighederne i dette løb og det blev en meget flot debut for de unge roere!

Sorø vandt ”guldfirer-løbet”
I Danmarks ”paradebåd” letvægtsfireren var der lagt op til skarp konkurrence mellem Bagsværd, Silkeborg og Sorø. Bagsværd har vundet 11 mesterskaber og Sorø tre. Sorø ”guldfirermandskab” består af Nikolaj B. Høgstedt, lillebror til Ulrik B. Høgstedt, som har roet for Sorø til denne sæson, hvor han er skiftet til Roskilde, Ulrik Romme, Christian Mølvig og Karsten Nielsen, tre-dobbelt verdensmester i let single sculler. Sorøs “guldfirer” vandt det 4. mesterskab til klubben i 6.26.103 foran Bagsværd i 6.30.455 og med Silkeborg i mål i 6.31.048.

Sorø med i herre-otter
I 2008 vandt Sorø herre-otter løbet helt suverænt og blev mønsterbryder, idet løbet skiftevis er blevet vundet af Bagsværd eller DSR. Der var tilmeldt 6 hold i otterløbet og der var lagt op til et utrolig spændende opgør om årets DM.

Med i kampen om guldet var Roskilde, hvor der sidder 3 af guldroerne fra Sorø-otteren i 2008, nemlig Ulrich B. Høgstedt, Jacob Barsøe og Jens Vilhelmsen, som alle er skiftet til klubben i Domkirkebyen Roskilde og nu sidder sammen med bl.a. ”guldfirer-roerne”, DSR med bl.a. Eskild Ebbesen, Thomas Ebert og Michael Ludwigsen, begge tidligere Sorø roere, Bagsværd, Ægir, KR og Kerteminde.

Sorø mandskabet Bo Vilhelmsen (storbror til Jens Vilhelmsen), Hans Peter Busk, Thomas Larsen, Peder lillelund, Thomas Thougaard, Martin Køster Nikolaj Bisgaard Nielsen og Emil Kjerri med Lars Erik Graudal på styrmandssædet.

Vinder af otterløbet blev helt suverænt Roskilde Roklub i 5.56.267 med DSR på 2. pladsen i 6.00.495, Bagsværd på 3. pladsen i 6.07.343, KR rto 4. pladsen i 6.20.353, Sorø 5. pladsen i 6.28.136 og Kerteminde kom i mål i 6.32.270.

Ulla Hvid kom, så og sejrede
Mastersroeren Ulla Hvid satsede alt i single svuller, hvor hun roede i mål i 4.11.042 foran Lyngbys Ulla Koch i 4.13.507 og med Fredensborg på tredjepladsen.

Mastersroerne udnyttede mulighederne!
I firer med styrmand roede Jens Erik Redsted, Leif Hansen, Martin Køster, og Peter Lindblom med Jakob Lillelund på styrmandssædet et flot løb, men måtte se sig besejret af DSR med bl.a. brødrene Asbjørn og Gunnar Levring – begge tidligere Sorø-roere.

I dobbelt firer herrer stillede Sorø med en stærk konstellation: Bjarne Hjorth, Poul Juel-Hansen, Thomas Thougaard og Arnold Pedersen. Dette mandskab kom i mål i skarp konkurrence med andre stærke mandskaber. Vinder blev Fredericia med DSR på andenpladsen, Sorø på tredjepladsen og Skjold på fjerdepladsen.

Senere satte Bjarne Hjorth og Ulrik Romme sig sammen i dobbel sculler, hvor de først måtte ro sig igennem et hårdt indledende. Resultatet af finalen blev, at Fredensborg vandt tæt fulgt af Sorø og med DSR, Skjold, Middelfart og Ringsted på de efterfølgende pladser.

Lars Bo Andersen, Europamester i single sculler, var kommet i menneskehænder i sit scullerløb. Alle 1000 meter kæmpede Lars med Holstebros Martin Rømer og det blev Martin Rømer, som trak det længste strå og vande i 4.07.673 foran Lars Bo Andersen i 4.10.621 og med Skovhoved på 3. pladsen, Lemvig på 4. pladsen og 5. pladsen (søn og far) og KVIK på 6. pladsen.

Europamestrene Merete Busk, Ingrid Petersen, Birgit Juel-Hansen og Elsebeth K. Nielsen mødte til start i dobbelt firer, hvor der var tilmeldt 3 hold: Fredensborg, Furesø og Sorø. Sorø-kvartetten kom godt fra start og fandt den rette takt og rytme ned over banen – vindertiden blev 3.57.173. På andenpladsen fulgte Fredensborg og på tredjepladsen fulgte Furesø.

Astrid og Anders ønskes til lykke med 2. pladsen i TU Cup turneringen!
Dette års TU Cup sluttede med førstepladser til to Bagsværd-roere og andenpladser til 2 Sorø-roere, nemlig Astrid Thougaard Steensberg og Anders Lindblom. Tredjepladserne gik til 2 Bagsværd-roere.

Ungdomsroning i efterårsferien
Tre formiddage har Sorø Roklub haft træning og alternative aktiviteter for de af klubbens unge roere, som ikke har været på efterårsferie hele ugen. Der har været forskellige konkurrencer bl.a en rotriatlon: roning 2.000 meter i db.sculler, løb på tid fra roklubben til Science-centeret og retur og herefter roning i ergometer. En af dagene har de unge roere også foretaget vinterklargøring af single sculler og dobbelt scullere, som er blevet grundigt vasket, skinner og sæder er blevet rengjort, således at de nu er klar til at blive poleret før de pakkes væk for at give plads for opstilling af vintertræningsudstyret i hal 1.

Klubkaproning og standerstrygning står for døren
Kig forbi – få en oplevelse over en kop kaffe!

Lørdag den 30. oktober er der lagt op til en rigtig rodag for klubbens medlemmer. Der er klubkap-roning i gig-både kl. 13.00, hvor de forskellige hold a 5 roere sammensættes ved lodtrækning. I år er der en nyskabelse på området, idet bestyrelsen har besluttet at der skal være et selvstændigt klub- mesterskab for junior-roerne og for seniorroerne.

Efter lodtrækningen går de første hold på vandet og starten foregår ved Skjolden, hvor klubben kap-roningschef Gert Busk står klar for at lægge bådene på linie før startkommandoen lyder. Mål er ved det sydlige ende af roklubbens bådebro.

Når klubmestrene i de to klasser er fundet, så tages den blå-hvide klubstander ned under ledsagelse af en kort tale ved formanden Merete Leisted Busk.