Det mangeårige samarbejde mellem de 9 sogne i og omkring Sorø, inviterer alle interesserede til en spændende Kirkekoncert i Pedersborg Kirke.

Det er traditionelle salmer – i jazzudgaver – og for Laila Rong Hanna som sangerinde, er det med et islæt af den mellemøstlige melodi, sådan som den kendes fra de arabiske kirkers melodier og måder at synge på.

Det er Mads Granum kvartet der spiller. Mads Granum er til dagligt organist ved Lindevang Kirken på Frederiksberg. Kvartetten spiller en række traditionelle salmer i jazzudgaver med rytmer og klang. De akkompagnerer Laila Rong Hanna, der med sine arabiske rødder, har en dyb og farverig stemme – der rummer alle facetter af den mellemøstlige melodi og charmen i jazz.

Mads Granum er selv en rutineret organist og pianist, der har arbejdet målrettet med at forny vores måder at høre og opleve de traditionelle salmers tekster, når de sættes ind i nye melodiske former. Det har bragt hans dygtige fortolkninger frem i mange debatter – om værdien af at holde den danske salmesamling aktuel og – i mange sammenhænge – gøre den nutidig.

Menighedsrådene i de 9 sogne – er med god grund stolte af at indbyde alle til denne spændende salme-musik gudstjeneste, søndag den 10. oktober kl. 14.00. Det er en smuk fortsættelse af den tradition, der igennem de seneste mange år, har været med til at give alle, mulighederne for store musiske eller litterære oplevelser, ved dette årlige arrangement.

Der er gratis adgang til denne spændende koncert.

Christen Galsgaard
9 sogns fællesudvalget